Lol Braum Rehberi – Braum Freljord’un Yüreği

Arkamda güvendesiniz ! Oyundaki en erkeksi, en maço, dışarıdan en kaslı, içeriden en yumuşak şampiyon Braum‘u sevmeyen var mıdır? Sevilmeyecek bir yanı yok ki! Sizin yerinize hasar alıyor, düşman­larını buz kesiyor, önünüze atlayıp en tehlikeli yetenekleri sizler için savuşturuyor! Tüm bunları yaptıktan sonra da bir kahkaha patlatıyor. Braum sevilmeyecek adam mı yahu?

Oyundaki en güçlü destek oyuncularından biri olan Braum’da ustalaşmak için bilinmesi gereken ilk şey yeteneklerini doğru zaman­larda kullanmanın kilit nokta olduğu.

Braum Yetenekleri

Rakip şampiyonların kitle kontrolleri de dahil tüm hasarlarını engelleyebilen E yeteneğinin doğru kullanımı genellikle ölümle yaşam arasındaki farkı oluşturduğundan buna çok dikkat edilmeli. Aynı şekilde Q yeteneğiyle rakipleri yavaşlat­manın ve üzerlerine bir pasif yükü bırakmanın etkisi öyle büyük ki, rakiplerinizi koridordan dahi itebilirsiniz. Ama sadece doğru zamanlama ile oynarsanız.

Braum Ultisi hem saldırı hem de savunma amaçlı kullanılabildiği ve alan etkili olduğu için takım savaşlarında çok çok önemli bir yer kaplıyor. Mümkünse rakiplerinizi tek sıra halinde ya da bir arada bulundukları orman koridorlarında sıkıştırmaya çalışın, bu sayede ultinizi hepsine tutturma olasılığınız artacaktır. Savaş başla­dığında Braum’un ana görevi kendi taşıyıcı arkadaşlarını korumak ve onların yerine hasar alıp mümkün olduğunca ayakta tutmaya çalışmaktır. Bu bakımdan genellikle ön saflarda olacaksınız ama unutmayın, arkanıza sızan rakiplere karşı da W yeteneğini kullanarak ihtiyacı olan takım arkadaşınıza hızla yardıma gidebilisiniz.

braum

braum

Braum’un pasif yükü çok büyük bir baskı yaratabilir. Koridorda nişancınızla iyi anlaşarak yaptığınız iki vuruş rakiplerinizin sersemleme yememek için geriye çekilmesine yol açacak­tır. Bu avantajı yakaladığınızda minyonlarla aralarına girerek onları mümkün olduğu kadar rahatsız etmeye çalışın. Ama unutmayın, eğer nişancınızla aranızda iyi bir uyum yoksa yaptığı­nız agresif hareketler misliyle cezalandırılabilir.

E yeteneğini kullanmak için karşı takımdaki destek oyuncusunun kitle kontrol yeteneklerini kullanmasını bekleyerek bir taşla iki kuş vura­bilirsiniz. Bu sayede karşı takımdaki saldırı özel­liklerini bekleme süresine sokabileceğiniz gibi nişancınızın da sersemleme yeme riskini sıfıra indirebilirsiniz. Özellikle rakiplerinizin agresif davrandığı anlarda kullandıkları yeteneklere dikkat edin ve bekleme süresi yüksek yete­neklerini boşa kullandıklarında onları pişman edin. Elinizin altında Frejlord’un Yüreği varken nişancınızı tutabilene aşk olsun!

Bir önceki yazımız olan Gears of War 4 Sistem Gereksinimleri başlıklı makalemizde gears of war 4 çıkış tarihi, gears of war 4 indir ve gears of war 4 pc hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir