Lol Zilean Rehberi – Zaman Bekçisi Kabiliyet Yetenekleri

Zilean, Riot’m Özel Görelilik Kuramı’nı de­ğerli Efsaneler Ligi oyuncularına anlatmak için özel tasarladığı bir şampiyon gibi. Karşı­nızda iyi oynayan bir Zilean varsa zaman yavaşlar, o bombalar patlayana kadar geçen süre bir ömür gibi gelir size… Zilean ile orta koridorda da oyna­mak mümkün, ancak biz bu rehberde alt koridor­da destek rolünü üstlenen Zileanı anlatacağız.

ZAMAN ZAMAN

Zilean m pasif yeteneği Yüksek Öğrenim sa­yesinde takım arkadaşlarınızın ve sizin kazan­dığınız deneyim %8 oranında artar. Bu özellik, koridorda rakibe göre daha hızlı seviye atlama­nızı sağlayacak. Hiçbir şey yapmanıza gerek yok, kendi kendine etki edecek zaten.

Saatli Bomba (Q), Zilean m “insanı çileden çıkaran şampiyonlar” Üstesinde ilk üçü zorlama­sına sebep olan yeteneği. Destek oyuncusu olarak bu sizin rakibi dürtme yeteneğiniz. Alan etkili olduğu için rakip nişancısını ve destek oyuncu­sunu aynı anda hedef almaya çalışın. Bombaları minyonların üzerine, kendi takımınızdan birine veya boş alana bırakabilirsiniz. Rakip nişancı tam son vuruş yapacakken yakınındaki bir min­yona bunu bırakıp oradan çekilmeye ya da hasar almaya zorlayabilirsiniz. Çok güçlü bir def etme yeteneği. Zileanm destek oyuncusu olduğu kori­dorda rakip nişancı asla rahat bir şekilde minyon kasmamalı, birincil göreviniz bu.

Başa Sar (W) yeteneğini kullandığınızda Zileanın Saatli Bomba ve Zamanı Bük yetenekle­rinin bekleme süresi 10 saniye azalır. Güzel olan şey şu ki, Saatli Bombanın bekleme süresi zaten 10 saniyeden kısa! Bu yüzden Q-W-Q yaparak rakibe yüksek hasarlar vermeye çalışın. Rakibe koyduğunuz ikinci bomba, ilk bombanın normal süresinden önce patlamasına sebep olacak ve alan etkili olarak sersemletecektir. Bu özellik Zilean’ı fazlaca güçlü kılıyor. Alan etkili kont­rol yeteneği sayesinde takım savaşlarında çok güzel bir avantajınız var.

zilean

zilean

Zamanı Bük (E) yeteneği ile Zilean, üzerine tıkladığı rakibi yavaşlatabilir ya da takım arka­daşını hızlandırabilir. Bunun bekleme süresi 15 saniye olduğu için, bekleme süresinde azalma sağlayan yeterince eşyanız yoksa, arka arkaya iki kez kullanma şansınız yok. Bu yeteneği minyonlar üzerine atamadığınız için koridorda yanlış birine atarım diye gerilip rakibin dibine kadar girmenize gerekmiyor. Kaçarken ya da kovalarken E-W-(bekle)-E kombosu yine de kullanışlı. Siz hızlanıp arayı açar veya kaparken bir yandan W sayesinde azalan bekleme süresi dolar ve yeniden kullanabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Lol Miss Fortune Rehberi - İtemleri Yetenekleri başlıklı makalemizde miss fortune counter, miss fortune item build ve miss fortune item dizilimi hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir